ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت

 

ارتودنسی ثابت یکی از متداول ترین روش های درمان ارتودنسی است. طی این روش، دستگاه ارتودنسی توسط متخصص ارتودنسی به دندان ها متصل می شود و قابلیت خارج شدن توسط بیمار را ندارد. در ارتودنسی ثابت، تنها ارتودنتیست می تواند وضعیت سیم ها را تغییر دهد و برای خارج سازی آن، اقدام کند.

هدف از درمان ارتودنسی ثابت چیست؟

با انجام ارتودنسی ثابت، وضعیت قرارگیری دندان ها، فواصل آنها و روابط دندان های دو فک با یکدیگر بهبود پیدا می کند. در واقع هدف از این درمان، منظم کردن دندان های بهم ریخته و اصلاح روابط آن ها است.

ارتودنسی ثابت چگونه انجام می شود؟

در درمان ارتودنسی ثابت، ابتدا براکت ها روی دندان ها چسبانده می شوند. بعد از آن سیم ارتودنسی از میان براکت ها عبور داده می شود و با کشهای رنگی روی براکت ها محکم می شود. آنگاه در طی جلسات درمانی، متخصص ارتودنسی با تنظیم دستگاه ارتودنسی و اعمال نیرو به دندان ها آنها را به موقعیت صحیحشان هدایت می کند. در ارتودنسی ثابت دندانها حداکثر ماهی یک میلیمتر حرکت می کنند.

مزایای انجام ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت، معمولا نتیجه بهتر و دقیق تری در اصلاح بهم ریختگی های دندانی دارد. از آن جایی که در این روش تمام کارهای ارتودنسی بر عهده ارتودنتیست است و همکاری بیمار نقش کمی دارد، کنترل متخصص بر روند درمان بیشتر است. در ارتودنسی ثابت بر خلاف ارتودنسی متحرک، نیاز به همکاری بیمار برای استفاده از پلاک ها نیست و از آن جایی که قابلیت خارج سازی ارتودنسی ثابت توسط بیمار وجود ندارد، این روش نتیجه قابل پیش بینی تری نسبت به ارتودنسی متحرک دارد.

رعایت بهداشت در ارتودنسی ثابت

بر خلاف تصوری که بعضی از افراد دارند، انجام درمان ارتودنسی ثابت به خودی خود باعث پوسیدگی دندان ها نمی شود. ولی تمیز کردن براکت های ارتودنسی و دندان ها و بافت های نگهدارنده آنها در این دوران، برای جلوگیری از تجمع پلاک میکروبی و باقیمانده مواد غذایی بسیار مهم است. از آن جایی که رعایت بهداشت مطلوب دهان در دوره درمان ارتودنسی اهمیت ویژه ای دارد، بیمار باید دقت و زمان کافی صرف تمیز کردن براکت ها و مسواک زدن دقیق دندان های خود کند تا دچار بیماری ها لثه و پوسیدگی های دندانی در طول دوره نشود.

آیا ارتودنسی ثابت درد دارد؟

درمان ارتودنسی بر پایه ایجاد فشار روی دندان ها عمل می کند. بنابراین طبیعی است که در هفته اول بعد از نصب دستگاه ارتودنسی و یا سفت کردن سیم ها در طی جلسات درمانی، درد کمی داشته باشید اما نگران نباشید این درد به گونه ای نیست که قابل تحمل نباشد. با این حال اگر احساس ناراحتی داشته باشید می توانید زیر نظر دکتر خود ، قرص مسکن مصرف کنید.

اورژانس ها در ارتودنسی ثابت

گاهی اوقات براکت ها یا انتهای سیم ها در اثر فشار ناشی از مصرف مواد غذایی سفت ، کنده یا از جای خود خارج می شوند و تیزی آن، باعث ایجاد زخم و آسیب به دهان بیمار می شود. در این صورت کافی است به مطب ارتودنتیست خود مراجعه کنید و از وی بخواهید تا این مشکل را برطرف کند.

نکات مهم در ارتودنسی ثابت

بعد از این که دستگاه ارتودنسی ثابت توسط ارتودنتیست، بر روی دندان هایتان نصب شد، باید یک سری نکات مهم را در طول درمان رعایت کنید تا براکت ها و سیم ها آسیب نبینند و درمان روند خود را طی کند.

بعد از نصب دستگاه ارتودنسی ثابت، احساس می کنید که صحبت کردن و غذا خوردن کار مشکلی است اما این مورد در عرض یک هفته اول برطرف می شود و شما به دستگاه ارتودنسی، عادت می کنید.

از دستکاری براکت ها و فشار بر روی سیم ها، جدا خودداری کنید. هر گونه تغییر در دستگاه ارتودنسی موجب تغییر نیروی وارده به دندان ها و حرکت آنها در جهتی متفاوت از جهت صحیح می شود.

در طی دوره درمان آدامس و تافی و به طور کلی هر ماده خوراکی چسبنده ای که امکان چسبیدن به براکت ها را دارد و یا باعث کنده شدن آنها و جابجایی سیم ها خواهد شد، نباید مصرف شود. شکلات های تافی با چسبیدن به دندان ها، در این دوره ای که دندان ها سخت تر تمیز می شوند، باعث پوسیدگی دندان ها نیز می شود.

خوردن ته دیگ و مواد غذایی سخت همچون هویج، بلال و … در این دوره ممنوع است.

در روزهای اولی که درمان را شروع کرده اید، از مواد رنگی همچون، قهوه، نوشابه، سس و سبزی کمتر استفاده کنید.

برچسب ها: بدون برچسب
0

یک دیدگاه بنویسید

* آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

code